Právě soutěžíme o:
Načítám ...
Žádné výsledky
Hledaný výraz: koupel
Nalezené články:
Přihlášení  |  Registrace Český kutil do mailu
reklama

Grilovací sezóna je tu!

Grilovací sezóna je tu!

Teplé slunné počasí a vůně masa linoucí se ze zahrad nás nenechají na pochybách, že grilovací sezóna byla zahájena. Co si zkusit zpestřit tradiční grilování použitím i jiných surovin jako jsou sýry či různé druhy zeleniny.

reklama

Sýry

Máte rádi sýry? Nebojte se je dát na gril. Pro tyto účely je nejvhodnějším a velice chutným sýrem Camembert nebo Hermelín. Můžete koupit rovnou hermelín určený na grilování nebo použijte jakýkoliv jiný sýr tohoto typu, který vám chutná. Připravíme si velice jednoduchou marinádu z olivového oleje a koření, které máme rádi. Sůl ale dávkujte opatrně, sýr je už sám osobě dostatečně slaný. Sýr potřeme marinádou ze všech stran a zabalíme jej do alobalu tak, aby se případná šťáva nevylévala do grilu. Můžeme k němu přidat i najemno nakrájenou cibulku nebo česnek pro zpestření chutí. Samotný sýr pak grilujeme krátce, stačí mu 10-15 minut.

Žampiony

Potravina, která se náramně hodí na gril, jsou žampióny, ještě lépe Portobello (steakové krémové žampióny). Portobello mají větší a masitější kloboučky a vyznačují se hnědou barvou a výraznou houbovou chutí. Tyto žampiony jsou výborné, naplníme-li jejich kloboučky směsí s jakýmkoliv výraznějším sýrem, například čedarem, parmazánem nebo gorgonzolou. Pak už podle chuti přidáme například česnek, šalotku, cherry rajčátka a bylinky. Kloboučky je vhodné ze shora jemně naříznout do tvaru X, aby se lépe propekly.

Nadívané papriky a rajčata

Velice chutné jsou též nadívané papriky nebo rajčata. Ty jednoduše necháme na grilu i s náplní ohřát a změknout. K této sladší zelenině se chuťově dobře doplňuje sýr feta nebo jiný sýr balkánského typu. Ideálně na jemno nakrájený či nastrouhaný s pepřem a tymiánem, popřípadě dochucený solí. Rajčata se také dají plnit tradičněji mozzarellou a bazalkou.

V neposlední řadě můžete vaši oblíbenou zeleninu jednoduše nakrájet na kousky, smíchat se solí, pepřem a olivovým olejem a rozložit na perforovaný grilovací tác. Přípravu hub a zeleniny na gril vám pak výrazně usnadní dobře zvolený kvalitní nůž. Výborným pomocníkem je například velký kuchařský nůž Fiskars Functional Form+, který má 20 cm dlouhou čepel z nerezové japonské oceli.

Pusťte se do toho. Ugrilujte si kromě masa i něco lehčího. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé kombinace a uvidíte, že tuto rozmanitost ocení i vaše chuťové pohárky.

Autor: Fiskars (text a foto)

Bikersstickers.com Samolepky se jménem a vlajkou

Související články

Grilovací sezóna začala naplno. Nepodceňte přípravu 14  fotek

Grilovací sezóna začala naplno. Nepodceňte přípravu

Také už se těšíte na příjemné letní večery s přáteli či rodinou, grilovaným masem a dobrým pitím? Kdo by se netěšil. Nejdůležitější surovinou pro t ...


Jak vybrat nůž pro kuchaře začátečníka? 13  fotek

Jak vybrat nůž pro kuchaře začátečníka?

Chystáte se osamostatnit? Stěhujete se s partnerem do vlastního? Nebo jen chcete dát své kuchyni tvář a zbavit se už normalizačních příborů po babi ...


Kvalitní nádobí na přípravu letních pokrmů na grilu 4  fotek

Kvalitní nádobí na přípravu letních pokrmů na grilu

Konečně se oteplilo a společně s krásným počasím přichází i doba pikniků a venkovního lenošení. Pohodu na dece dozajista umocní, když si na grilu p ...


Léto se chýlí ke konci. Grilujte, dokud je čas. 7  fotek

Léto se chýlí ke konci. Grilujte, dokud je čas.

Letní období nám pomalu, ale jistě končí a slunečních dní bude méně a méně. Máte tedy posledních pár týdnů si na zahradě ugrilovat výtečnou „flákot ...


reklama

reklama
Diskuze kutilů
reklama
reklama


Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2018 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2018 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×