reklama

Rozesmátá vejce

Na velikonoční svátky připravujeme spoustu dobrot. Co si ale připravit z vykoledovaných vajec? Nabízejí se zaručené tipy jako například rozmanité pomazánky, vaječné saláty, tlačenky a aspiky. Jestli si s přípravou pokrmů rádi dáte práci, dejte volný průchod fantazii a s vejci natvrdo si pohrajte.

i (Zdroj: Jiří Kadrnka)
Ozdobená vejce natvrdo pobaví

Oloupaná vejce natvrdo na širším konci lehce seřízněte, aby dobře seděla na talíři. Oblinu bílku lehce nařízněte ostrým nožem tak, abyste vytvořili obličej. Do jamek pro oči vložte kuličku pepře nebo nového koření, pusinky vytvořte z kousku papriky. Některá vejce na špičce seřízněte a nasaďte jim klobouček z papriky, nebo z konce okurky. Rozesmátá vejce natvrdo uložte do vajíčkového salátu a obložte zeleninou. Podávejte k opečenému toustu.

Vejce jako živá – jen promluvit
i (Zdroj: Jiří Kadrnka)
Vejce jako živá – jen promluvit

Máte salát, veselé figurky a stále ještě vám vařená vejce natvrdo zbývají? Pak je seřízněte, žloutek z poloviny vyjměte a do otvoru vložte lžičku kaviáru.

Vejce natvrdo s kaviárem je velká dobrota
i (Zdroj: Jiří Kadrnka)
Vejce natvrdo s kaviárem je velká dobrota

Uhlaďte jej, aby vznikl kopeček a servírujte s opečeným toastem

Zdroj informací: Helena Štětinová

Publikováno: 2. 4. 2024, Autor: Helena Štětinová (text), Jiří Kadrnka (foto), Profil autora: Redakce