Při pořizování nábytku do jídelny, nebo kuchyňského jídelního koutu jste postaveni před otázku, jaké židle budou pro vás nejvhodnější. Rozhodovat byste se v první řadě měli podle velikosti prostoru. Není jedno, zda nakupujete židle do malé kuchyňky nebo velké jídelny, případně obývacího pokoje.
Do malé kuchyně jsou vhodnější židle lehké, s nimiž se snadno manipuluje, mohou být i skládací nebo sklápěcí na stěnu. Naopak do velké jídelny a pro větší počet strávníků jsou přijatelnější masivní dřevěné nebo kovové židle s čalouněním, vyšším opěrákem a případně i područkami.
Dalším parametrem pro výběr by mělo být pohodlí, jaké vám židle poskytne. Na nepohodlné židli, ze které vás bolí záda, jen těžko vychutnáte podávaný lahodný oběd. Neostýchejte si proto v obchodě židli důkladně vyzkoušet. Co se týká materiálu a barvy, je výběr na trhu obrovský – dřevo, kov, plast, překližka… Jídelní židle může být celočalouněná nebo s volným sedákem, potahem z kůže či koženky. Jestliže nepatříte právě k těm nejhubenějším lidem, ověřte si také nosnost židle, která může být omezená.
Publikováno: 1. 3. 2013, Autor: JARA (text), Pavel Zeman (foto), Profil autora: Redakce