reklama

Zahrádkář prosinec 2014

Prosincové číslo Zahrádkáře odtajní krásu dřevin v zimním období, připraví nás na Postupnou rekonstrukci zanedbaného trávníku a zasvětí naposledy do krás sukulentních rostlin. Tentokrát se podíváme na Rarity z říše sukulentů. Zahradní architekti zcela výjimečně neradí, ale glosují na téma Poločas rozpadu. Prosincová reportáž nám představí tvorbu a vývoj zahrady u jednoho rodinného domku aneb Jak z ničeho vyrostla zahrada. Na zahradě ještě zůstaneme s články Perspektivní, málo známé zahradní květiny a novým seriálem, jehož úvodní díl nabízí Trvalkový záhon pro všechny smysly.

Zahrádkář prosinec 2014

Ovocná zahrada sice v tomto období již odpočívá, přesto Zima se neptá... přijde a zahrádkář musí být na ni připraven. Následující dva články se věnují u nás nepříliš pěstitelsky rozšířenému ovoci – actinidiím (kiwi) a tomelu (kaki).Co vše lze sklízet v zimě a za bezmrazých dnů na zahradě prozradí Prosincové kalendárium zeleninové zahrady. K pěstování netradiční zeleniny – topinambur, vybízí článek autora Karla Hamouze. Hnojení kořenové zeleniny a Inspiraci pro rozšíření sortimentu doplňuje v této části ještě Pěstování hnojníku obecného, což je houba, která chutná a voní skvěle…V části věnované chorobám a škůdcům na zahradě naleznete další díl seriálu Mšice, seznámíte se s pojmem Chromalveolata a na dvou stránkách dotazy čtenářů zodpoví pánové rostlinolékař J. Rod a V. Větvička.

Prosincový Zahrádkář vyjde 24. listopadu.

Z obsahu Zahrádkáře

  • Odtajená krása, Kalendárium prací v okrasné zahradě, Postupná rekonstrukce zanedbaného trávníku (trávník 12), Rarity sukulentní říše (krása sukulentních rostlin), Poločas rozpadu (rady a postřehy zahradního architekta), Jak z ničeho vyrostla zahrada (reportáž), perspektivní, málo známé zahradní rostliny, Trvalkový záhon pro všechny smysly I.
  • Kalendárium prací v ovocné zahradě, Zima se neptá (ovocná zahrada od A do Z), moje setkání s actinidiemi v Čechách, na Slovensku a ostatních zemích
  • Kalendárium prací v zeleninové zahradě, Zkusme pěstovat topinambury, fazole a fazolky II., Počasí roku 2014 a anomálie při pěstování zeleniny, Kořenová zelenina (hnojení zeleniny 4), Inspirace pro rozšíření sortimentu (biozahrada), Zralost a použití kompostu (kompostování), Pěstování hnojníku obecného (houby pro zdraví), degustace mají stoupající úroveň, Mšice na zahradě III., Chromalveolata (původci chorob rostlin), Odpovídá rostlinolékař J. Rod, Vaše dotazy pro V. Větvičku, Prosincový fejeton V. Větvičky, Meteorologické otazníky A. Zárybnické, Brkoslav severní – zimní krasavec, Dopisy čtenářů, Křížovka a Obsah XLVI. ročníku časopisu Zahrádkář

SOUTĚŽE V LISTOPADOVÉM ČÍSLE:

V prosincovém čísle naleznete výherce soutěže Hrajte s námi o ceny za 50 tisíc korun! (s firmou Mountfield) a informaci o ukončení letošní dlouhodobé soutěže s názvem Zlatý recept Zahrádkářky. S jejími výherci se můžete seznámit až v následujícím, lednovém vydání časopisu Zahrádkář, kde jejich recepty ohodnotí šéfkuchař hotelu Esplanade Praha , pan Josef Žec.

Zahrádkářka

Zahrádkářka, pravidelná příloha časopisu Zahrádkář, přináší reportáž z cesty za moravskými Betlémy, tradicí starou osm století. K. Korečková přispěla do prosincového čísla Tradičními i méně známými předvánočními jídly, J. F. Zatloukalová ve svém Chuťopisu zkoumá Všetatskou cibuli a na Vánoce nás připraví povídáním o Vánočních květinách historie i současnosti autor P. Herynek.

Zahrádkářka
Zahrádkářka

Z obsahu Zahrádkářky

  • Všetatská cibule (chuťopis), Tradiční i méně známá předvánoční jídla (prosincový receptář Květy Korečkové), Liči, longan a rambutan (exotické ovoce), Vánoční květiny

Lednový Zahrádkář vyjde 23. prosince. Informace o časopisu najdete na www.zahradkari.cz a na Facebooku!

Stále ještě přemýšlíte o vánočních dárcích? Neváhejte a obdarujte výhodným předplatným sebe nebo své přátele! Jako předplatitel získáte zajímavé bonusy, pro obdarovaného dárkový certifikát a pravidelně každý měsíc 76 stran zajímavého čtení! Předplatné časopisu Zahrádkář se vždy vyplatí!

Publikováno: 24. 11. 2014, Autor: Časopis Zahrádkář, Profil autora: Redakce