V květnovém čísle Zahrádkáře se tentokrát podíváme na oblíbené šeříky, zajímavé tlustice, atraktivní trávové bonsaje a nové české odrůdy rododendronů a azalek. Kalendárium připomene, jaké práce nás čekají v květnu na zahradě, poradíme jak si vybrat a postavit zahradní domek a pokračuje seriál o kompostování.
Přiblížíme sortiment okrasných jabloní a v seriálu o houbách je opět a zostřeno na hlívu ústřičnou a její domácí pěstování. Své články si zde najdou i vinaři, pěstitelé peckovin a milovníci česneku.
Bonusem pro předplatitele je do tohoto čísla vložené osivo ledového salátu LARSEN.
Květnový Zahrádkář vyjde 25. dubna.
Oblíbená vůně jara, Kalendárium prací v okrasné zahradě, Střemcha (řez okrasných rostlin), Jak si poradit s plevely, mechem a houbami v trávníku (trávník 5), Jabloně nejen pro užitek, Pryšce – nedoceněné zahradní květiny, Zahrádkové osady, (rady a postřehy zahradního architekta),Tlustice (krása sukulentních rostlin), Kusamo „trávové bonsaje“, Nové české odrůdy rododendronů a azalek
Ovocná zahrada v květnu (kalendárium), Vysazujeme (ovocná zahrada od A do Z), Podlom (vinařství), Správná identifikace plísně révy, Nové odrůdy peckovin a ořešáku
Zeleninová zahrada v květnu (kalendárium), Český česnek, Salát – chutný zdroj vitamínů a minerálů po celý rok, , Pěstujeme hlívu ústřičnou (houby pro zdraví), Nakládačky za Smržic, Hokkaido a jeho příbuzní
Nářadí a vhodné místo (kompostování 4), Nový škůdce slivoní, Odpovídá rostlinolékař J. Rod, Květnový fejeton V. Větvičky, Inzertní servis, Meteorologické otazníky A. Zárybnické, Zahrádkář mezi paragrafy, Zahrádkářské akce…
Zahrádkářka
Zahrádkářka, pravidelná příloha časopisu Zahrádkář, se v Chuťopisu věnuje kopru vonnému a květnový receptář přináší lákavé dobroty s tématem kedlubna. Víte o tom, že spoustu plevelných rostlin lze zařadit na svůj jídeníček? A již jste si dopřáli exotickou papáju? Tipy a recepty přináší květnová Zahrádkářka.
Kopr vonný (chuťopis), Plevel na talíři, Kedlubny jak je možná neznáte (květnový receptář), Polabský motýl 2014 (floristika), Papája (exotické ovoce)