Právě soutěžíme o:
vchodovou stříšku Zenit a poukázky na nákup vchodovou stříšku Zenit a poukázky na nákup
Načítám ...
Žádné výsledky
Hledaný výraz: koupel
Nalezené články:
Přihlášení  |  Registrace Český kutil do mailu
reklama

Grilovací sezóna je tu!

Grilovací sezóna je tu!

Teplé slunné počasí a vůně masa linoucí se ze zahrad nás nenechají na pochybách, že grilovací sezóna byla zahájena. Co si zkusit zpestřit tradiční grilování použitím i jiných surovin jako jsou sýry či různé druhy zeleniny.

reklama

Sýry

Máte rádi sýry? Nebojte se je dát na gril. Pro tyto účely je nejvhodnějším a velice chutným sýrem Camembert nebo Hermelín. Můžete koupit rovnou hermelín určený na grilování nebo použijte jakýkoliv jiný sýr tohoto typu, který vám chutná. Připravíme si velice jednoduchou marinádu z olivového oleje a koření, které máme rádi. Sůl ale dávkujte opatrně, sýr je už sám osobě dostatečně slaný. Sýr potřeme marinádou ze všech stran a zabalíme jej do alobalu tak, aby se případná šťáva nevylévala do grilu. Můžeme k němu přidat i najemno nakrájenou cibulku nebo česnek pro zpestření chutí. Samotný sýr pak grilujeme krátce, stačí mu 10-15 minut.

Žampiony

Potravina, která se náramně hodí na gril, jsou žampióny, ještě lépe Portobello (steakové krémové žampióny). Portobello mají větší a masitější kloboučky a vyznačují se hnědou barvou a výraznou houbovou chutí. Tyto žampiony jsou výborné, naplníme-li jejich kloboučky směsí s jakýmkoliv výraznějším sýrem, například čedarem, parmazánem nebo gorgonzolou. Pak už podle chuti přidáme například česnek, šalotku, cherry rajčátka a bylinky. Kloboučky je vhodné ze shora jemně naříznout do tvaru X, aby se lépe propekly.

Nadívané papriky a rajčata

Velice chutné jsou též nadívané papriky nebo rajčata. Ty jednoduše necháme na grilu i s náplní ohřát a změknout. K této sladší zelenině se chuťově dobře doplňuje sýr feta nebo jiný sýr balkánského typu. Ideálně na jemno nakrájený či nastrouhaný s pepřem a tymiánem, popřípadě dochucený solí. Rajčata se také dají plnit tradičněji mozzarellou a bazalkou.

V neposlední řadě můžete vaši oblíbenou zeleninu jednoduše nakrájet na kousky, smíchat se solí, pepřem a olivovým olejem a rozložit na perforovaný grilovací tác. Přípravu hub a zeleniny na gril vám pak výrazně usnadní dobře zvolený kvalitní nůž. Výborným pomocníkem je například velký kuchařský nůž Fiskars Functional Form+, který má 20 cm dlouhou čepel z nerezové japonské oceli.

Pusťte se do toho. Ugrilujte si kromě masa i něco lehčího. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé kombinace a uvidíte, že tuto rozmanitost ocení i vaše chuťové pohárky.

Autor: Fiskars (text a foto)

Související články

Grilovací sezóna začala naplno. Nepodceňte přípravu 14  fotek

Grilovací sezóna začala naplno. Nepodceňte přípravu

Také už se těšíte na příjemné letní večery s přáteli či rodinou, grilovaným masem a dobrým pitím? Kdo by se netěšil. Nejdůležitější surovinou pro t ...


Uspořádejte pro své přátele zahradní party! 4  fotek

Uspořádejte pro své přátele zahradní party!

Letní dny vyzývají k sešlostem s přáteli anebo třeba rovnou k narozeninovým oslavám a zahradním párty pod širým nebem. Pozvěte své blízké k sobě na ...


Vychutnejte si přípravu každého pokrmu s kuchyňskými výrobky Fiskars 4  fotek

Vychutnejte si přípravu každého pokrmu s kuchyňskými výrobky Fiskars

To, že láska prochází žaludkem a kuchyně je srdcem domova je známá věc. Ať jste kuchař profesionál nebo vás vaření prostě jenom baví, tak se v kuch ...


Černá a oranžová do vaší kuchyně 6  fotek

Černá a oranžová do vaší kuchyně

Vaření je pro jednoho nutnost, pro druhého zábava. Aby se stalo zábavou pro každého, je tu rozšířená řada kuchyňských pomůcek Functional From od sp ...


Jak vybrat nůž pro kuchaře začátečníka? 13  fotek

Jak vybrat nůž pro kuchaře začátečníka?

Chystáte se osamostatnit? Stěhujete se s partnerem do vlastního? Nebo jen chcete dát své kuchyni tvář a zbavit se už normalizačních příborů po babi ...


Známe výherce kuchyňského náčiní od společnosti Fiskars 4  fotek

Známe výherce kuchyňského náčiní od společnosti Fiskars

To, že láska prochází žaludkem a kuchyně je srdcem domova je známá věc. Ať jste kuchař profesionál nebo vás vaření prostě jenom baví, tak se v kuch ...


Kvalitní nádobí na přípravu letních pokrmů na grilu 4  fotek

Kvalitní nádobí na přípravu letních pokrmů na grilu

Konečně se oteplilo a společně s krásným počasím přichází i doba pikniků a venkovního lenošení. Pohodu na dece dozajista umocní, když si na grilu p ...


Jarní prostřih stromů 3  fotek

Jarní prostřih stromů

Začátek jara je ideální pro zástřih stromů a dřevin. Díky pravidelné kultivaci můžete některým dřevinám prodloužit život až o třetinu. Práce na zah ...


Léto se chýlí ke konci. Grilujte, dokud je čas. 7  fotek

Léto se chýlí ke konci. Grilujte, dokud je čas.

Letní období nám pomalu, ale jistě končí a slunečních dní bude méně a méně. Máte tedy posledních pár týdnů si na zahradě ugrilovat výtečnou „flákot ...


Fiskars představil nové zahradní nářadí, nářadí do dílny, kuchyňské pomůcky i novou komunikační strategii 9  fotek

Fiskars představil nové zahradní nářadí, nářadí do dílny, kuchyňské pomůcky i novou komunikační strategii

Společnost Fiskars, dodávající na český trh výrobky pro zahradu, dílnu i kuchyň, představila aktuálně hned několik zajímavých novinek. V oblasti za ...


reklama
reklama

reklama
Diskuze kutilů
reklama
reklama


Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2019 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2019 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×