Právě soutěžíme o:
plážovou osušku Isover plážovou osušku Isover
Načítám ...
Žádné výsledky
Hledaný výraz: koupel
Nalezené články:
Přihlášení  |  Registrace Český kutil do mailu
reklama

Jahodová bomba

Jahodová bomba

Pokud máte na zahradě také záplavu jahod, zkuste s námi jednoduchý a přitom výborný koláč (troufám se takhle pochválit, protože jsme málem ani nestihli vyfotit úvodní fotku, tak rychle mizel z talířků). A pokud už vám jahody zmizely ze záhonu, nahraďte je třeba mirabelkami nebo hroznovým vínem.

reklama

A pokud máte nějaký recept na jahodovou pochoutku, nezapomeňte se nám pochlubit

Písmenek moc není potřeba, upekli byste jej určitě i podle fotek.

Nachystejte si vejce, mouku - hladkou nebo polohrubou, cukr, olej nebo ztužený tuk, bílý jogurt, vanilkový cukr a prášek do pečiva a želatinu.

Kolik váží vejce, tolik navažte mouky a cukru (na menší plech stačí 3 vejce, do klasické trouby vyjde piškot ze 4 vajec)

Cukr, žloutky, půl deci oleje nebo ztuženého tuku ušlehejte do hladka, z bílků našlehejte tuhý sníh. Mouku s práškem do pečiva a sníh přidávejte po lžíci do našlehané směsi a zlehka promíchejte.

Aby byl piškotový základ jemný, můžete přidat dvě lžíce bílého jogurtu. Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo lépe na plech vyložený pečicím papírem.

Upečte světlý piškot a než vychladne, rozmačkejte část jahod v misce vidličkou, šťávu slejte stranou.

Rozmačkané jahody rozprostřete po celém piškotu, pak na ně hustě naskládejte celé nebo přepůlené jahody.

Na závěr přelijte jahody želatinou rozmíchanou ve šťávě z rozmačkaných jahod (cca půl litru), šťávu doplňte na potřebné množství vodou a želatinu připravte podle návodu výrobce – některá musí projít varem, jiná nesmí! Želatinu nechte ztuhnout a můžete servírovat. Koláč chutná výborně, když je vychlazený z ledničky.

Tak dobrou chuť!

Autor: Petra (text a foto)

Klíčová slova:


Související články

Indukční varná deska a pyrolytická trouba Fagor – pomocníci moderních kuchařek 7  fotek

Indukční varná deska a pyrolytická trouba Fagor – pomocníci moderních kuchařek

Za časů našich babiček byla nejoblíbenější kuchařkou ta od Magdaleny Dobromily Rettigové, kde se nešetřilo kvalitními surovinami ani časem, potřebným ...


Sirup z květů bezu nebo lípy 8  fotek

Sirup z květů bezu nebo lípy

Jaro nastartovalo na plný plyn a po deštivém období všude kvetou lípy a černý bez. Stejně tak, jako z pampelišek, lze i z květů bezu nebo lípy vyro ...


Koktejl z letního ovoce a banánů 8  fotek

Koktejl z letního ovoce a banánů

Dobře vychlazený koktejl nás v horkých letních dnech osvěží a může zastoupit i lehkou svačinu. Připravíme jej z ovoce, které máme zrovna čerstvé k dis ...


Pampeliškový sirup 22  fotek

Pampeliškový sirup

Louky zezlátly pampeliškami, žluté hlavičky koukají i ze záhonků a trávníků na zahrádkách. Milovníci anglických trávníků skřípou zuby a chystají na žl ...


Květy k nakousnutí 5  fotek

Květy k nakousnutí

Některé druhy květin jsou jedlé a dokonce i velmi chutné. Pokud máte rádi zajímavé recepty, můžete si letní dort, pohár nebo koláč dozdobit jedlými kv ...


Marmelády s čepičkou 7  fotek

Marmelády s čepičkou

Máte na zahrádce bohatou úrodu, takže zavařujete kompoty i džemy a pak v zimě přemýšlíte, kdo to všechno sní, protože poličky ve spíži jsou plné? Když ...


Křehký koláč s třešněmi 8  fotek

Křehký koláč s třešněmi

Také vám sluníčko na začátku června popohnalo úrodu na zahradě nebo v sadu? Nám se povedlo část třešní zachránit nejen před špačky, ale i před následn ...


reklama
reklama

reklama
Diskuze kutilů
reklama
reklama


Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2019 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2019 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×