Právě soutěžíme o:
poukazy na nákup od Zenitu poukazy na nákup od Zenitu
Načítám ...
Žádné výsledky
Hledaný výraz: koupel
Nalezené články:
Přihlášení  |  Registrace Český kutil do mailu
reklama

Kam s nimi aneb Pepova velikonoční omeleta

Kam s nimi aneb Pepova velikonoční omeleta
Zdobíte o Velikonocích kraslice a každý rok přemýšlíte, co z vyfouklých vajec dobrého uvařit? Máme pro vás jeden tip přímo z vařečky našeho šéfredaktora. Není to tak složité a náročné na přípravu, ale olizovat se budete.
reklama

Možná nějak podobně připravujete selskou omeletu, ovšem u nás má zvláštní význam:

  • Připravuje ji partner a mně jsou vyhrazeny pouze práce pomocné a ještě se nesmím motat pod ruce.
  • Ať mám jakékoliv předsevzetí, vždycky zblajznu celou porci a ani mě nenapadne myslet na nějaký cholesterol nebo kalorie.
  • A i kdyby byla za oknem fujavice a padali sněhoví sedláci, tahle omeleta spolu s kraslicemi u nás znamená, že opravdu přišlo jaro.

Budete potřebovat

Omeleta 6 porcí:

  • 12 vajec
  • 20 dkg tvrdého sýra
  • 20 dkg šunky
  • 1 velkou cibuli
  • 1 cibulku naťovou
  • 1-2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • hlubokou silnostěnnou pánev s poklicí nebo malý pekáček

Jak na to?

Nachystejte si vyfouklá vejce a na pánvi nechte zesklovatět cibulku. Plotnu nechte nastavenou na mírnou teplotu.

Nalijte půlku z vajec na cibulku a zlehka promíchejte, dál už se nic míchat nebude. Na vejce nasypte sýr rozkrájený na malé kostičky.

Plátky šunky nakrájejte na proužky a pak rozložte přes sýr.

Postup s vejcem, sýrem a šunkou zopakujte.

Nakrájejte si naťovou cibulku na kolečka a posypte jí rovnoměrně omeletu.

Stěrkou opatrně odlepte boky omelety od stěny pánve a pak pánev přikryjte poklicí. Nechte pomalu péci.

Správně připravená omeleta by měla být nadýchaná a nepřesušená, neobrací se a připravuje se pod poklicí. Servírujte ji s čerstvou zeleninou.

A zbývá jen popřát dobrou chuť!

Tip

Místo naťové cibulky můžete použít pažitku nebo jemně nasekané listy kopřiv.

A jak naložíte s vyfouklými vajíčky vy? Pochlubte se nám v diskusích, ve fotogalerii nebo pošlete tip na e-mail petra.markova@ceskykutil.cz.

Ať už uvaříte cokoliv, přejeme dobrou chuť a krásné Velikonoce!

Autor: PePa (text a foto)

Klíčová slova:


Související články

Velikonoce. Víte, co a v jaké dny udělat? 9  fotek

Velikonoce. Víte, co a v jaké dny udělat?

Byť pro řadu žen představují Velikonoce nenáviděný svátek, který ignorují, odmítají, stahují se do ústraní anebo se nechají zapírat, v minulosti by ...


Rozesmátá vejce 3  fotek

Rozesmátá vejce

Na velikonoční svátky připravujeme spoustu dobrot. Co si ale připravit z vykoledovaných vajec? Nabízejí se zaručené tipy jako například rozmanité poma ...


Marmeláda a třešňový koláč 7  fotek

Marmeláda a třešňový koláč

Máte na zahradě několik třešňových stromů, kompoty moc nezavařujete nebo jich už máte dostatek a špačci úrodu také nestihli očesat? Možná přivítáte re ...


Pampeliškový sirup 22  fotek

Pampeliškový sirup

Louky zezlátly pampeliškami, žluté hlavičky koukají i ze záhonků a trávníků na zahrádkách. Milovníci anglických trávníků skřípou zuby a chystají na žl ...


Křehký koláč s třešněmi 8  fotek

Křehký koláč s třešněmi

Také vám sluníčko na začátku června popohnalo úrodu na zahradě nebo v sadu? Nám se povedlo část třešní zachránit nejen před špačky, ale i před následn ...


Mazanec 2  fotek

Mazanec

Patříte k šikulkám, které i přes to, že pekárny, cukrárny i supermarkety nabízejí mazance, jidáše i několik druhů beránků hotových, nehledí na čas a r ...


reklama

reklama
reklama
reklama


Kontakty | e-mail: redakce@ceskykutil.cz

© 2007 - 2019 Český kutil.cz, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. ISSN 1802-4270.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.



© 2007 - 2019 Český kutil.cz, s.r.o. Všechna práva vyhrazena, ISSN 1802-4270. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Český kutil, s.r.o. zakázáno.
×